Cím nélkül

 2010.01.09. 22:50

Sokszor elfog a szorongás. Sokszor türelmetlen vagyok. Sokszor szétszórt. Általában túlságosan erélyes, mindig magabiztos, néha hezitáló. Örök optimista, ritkán kétkedő, női gondoskodással, jó főzőérzékkel megáldott, sportra hajlamos, kényelmes, nyitott természet. (Tudom, hogy ellentmondásos amit leírtam, de senki sem fekete-fehér egyéniség és még van egy halom már jó-rossz tulajdonságom, de...) Sok ismerőssel, baráttal, világot látott, biztos családi háttérrel, támogató jóakarókkal. Mit kívánhatnék még?

Vannak perceim mikor véghetetlenül szomorú vagyok, mint például most is. Emberből vagyok. Tudom, Uram, mellettem vagy a legnehezebb órákban és Te emelsz fel mikor orraesek, és felkarolsz mikor bukdácsolok a bűnök mocskában, mégis...szomorúcska vagyok, nagyon. Nem elégszem meg éteri valóddal és emberi kezet óhajtok a vállamon pihenni, jóbarát szavát a fülembe suttogni szipogásom közben és mondani, hogy: „Nem baj.“ De azt hiszem, ez egy újabb olyan pillanat mikor arra tanítasz, csak a Te erődben bízhatok és nem hagyatkozhatom az emberi kezekre. És ilyenkor sokszor dühöngök is, mert nem értem, miért nem tudom elfogadni ezt a körforgást, hogy ez az érzés mindig visszatérö (lásd. Harag vagy mifene, A muszáj nagy úr), soha el nem múló. Mert nem múlik el, nem tudok tenni ellene, nem párolog el mint a vízgőz, nem csillapítja a csokoládéhabzsolás (karácsonyi időszakban kocsonya hagymával és szaloncukor), ott lappang minden boldog mozzanat legeslegalján, hogy mikor magamra maradok egy álomnyi idő alatt kényelmes helyet találjon magának szívem tájékán.

Némileg értelmezi az írás, de csak ideig-óráig tart a fakó remény. Hosszú az út és én most nem tudom merre tartok. Beragadt a mozgatórugó, amit még kedves N. Á. tanár úr sem tudott kioldani elektromos levelével.

Ez hiányzik, ezt kívánom még: Irányt, Célt, Motivációt!  Ha tudnám merre tartok, mindez mire jó, milyen célt akarok elérni, lenne ki vezetne, támogatna, hajtana könyörtelenül, nem lenne ideje ennek az alattomos érzésnek befészkelnie magát, vagy legalábbis sokáig tarthatnám ott lenn, mindennek legeslegalján.

 

Címkék: barátok isten változás magány

A bejegyzés trackback címe:

https://talicska.blog.hu/api/trackback/id/tr441660238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kapcsoljlemindent 2010.01.10. 09:56:13

Julicska drága, annyit szeretnék csak mondani, ha jössz majd bp, akkor van nálam egy Bármitkérhetsz-utalványod, úgymintpéldául sírvavigadás, életben gyönyörködés, semmittevés, pörgés, vagy egyebekre szólóan, és még azt is elég jól tudom mostanában mondani, hogy "nincsen semmi baaaaaj". majd szólj, hogy mikor jössz, csók!

julicska.talicska 2010.01.10. 16:29:22

@kapcsoljlemindent: elöre is köszönöm, már most tudom h igénybe veszem majd. Szavadd ne feledd! ill. akárhogy is meg kell kérdeznem, nem tudsz é kiadó aprócska szobáról pesten vagy budán? februártól júniusig.

kapcsoljlemindent 2010.01.10. 20:39:12

@julicska.talicska: tudomtudom, hogy szoba kellene igazán, de azt most nem tudok, viszont észben tartottam már eddig is. egy másik barátot tudok, aki szintén keres... na meg egy néhány napnyi átmeneti szállást nálam, egyelőre ennyi :)

jurgen 2010.01.12. 08:41:52

Fene ebbe a bolognai rendszerbe, ha már a bakalár után is ezt érzi az ember... èn anno csak az egyetem elvégzése után éreztem így magam. Már nem emlékszem, mi segített. Onnantól kezdve, hogy elegem lett minden áron irányt, célt, motivációt keresni nem nagyon emlékszem a dolgokra...

julicska.talicska 2010.01.12. 16:44:45

@jurgen: asszem kezdek rájönni a dolog nyittjára.Valahogy mindig hosszútávon és talán magamhoz képest túl nagyban és nem igazán reálisan gondolkodtam. Vagyis érdemes az elérhetöbb dolgokra koncentrálni és arra fordítani több figyelmet ami engem érdekel, amit én szeretnék és nem arra, amit mások várnak el tölem.

jurgen 2010.01.12. 21:16:13

Tudtam én, hogy tudod te a dolgok nyitját ;)
süti beállítások módosítása