Chai

 2010.12.02. 22:40

Holnapra kiselöadás. Teszt. Sok olvasnivaló amit nagyon élveznék, ha...Ha nem szorítana az idö. És nem zakatolna a fülembe máris a holnap hajnali ébredés az edzésre. De most kicsit itt akarok lenni. És kicsit író akarok lenni. És nem akarok nagy dolgokat megírni, hanem éppen csak azt hogyan iszom már a harmadik bögre teát egy és ugyanazon teazacskóból készítve.

Vaníliás Chai.

Óvatosan téptem fel a kis teászacskót, vigyázva nehogy sérüljön a márkacímke. Zsu mindig örül az új szerzeményeknek, föleg ha jó állapotban vannak :) Ahogy kinyílt az színes rejtekhely az illat kiszabadult. Ugyanezt éreztem ma délelött az irodában. Karácsonyt idézö, melengetö. Vanília és enyhe fahéj. Persze, kinn hétágra süt a nap. Egyszvetteres idö. Furcsa diszharmónia a karácsonyi díszek és a pálmafák között.

Míg felforr a víz leülök az ágyra olvasni. Olyan kényelmesen helyezkedem el, hogy teljesen elfeledkezem a teáról. Újraforralás. Másodszorra sikerül. Lejár a mosás és le kell mennem a mosodába megmenteni a ruháim a következö szennyesadagtól. Teazacsi a teában marad míg elrendezem a mosást. Édes füszeres íz. Jó erösre sikerült. 

The Aeneid of Virgil. Még 4 könyv, amit még múlt hétre kellett volna elolvasni. Iszonyú távolinak tünik a múlt hét. Azóta hálaadás, betegség, esszé, edzés, mindenféle. Közben lassan elszürcsölöm a második bögrével is, ami az elözö hígítottja. És most már sokkal kellemesebb. Most jó.

Te jó ég! Mindjárt két óra. Ebéd! Uff... így is már csak szendvics lesz belöle. De hékás mit csináltam mostanáig?! Ebéd után elmegyek a könyvtárba anyagot gyüjteni az elöadáshoz. Elkókadok a számítógép elött. Nem bírom nyitvatartani a szemem. Zúg a fejem. Mi van velem?! Na jó, teszt nem teszt itt a szundi ideje! Ami persze nem sikerül sehogyse, olyan feszült vagyok. És most itt. A harmadik bögre. Fekete tea, tehát elméletileg élénkítö hatású. Most már gyenge. Bár a színéböl úgy gondoltam, még jó lehet. Nem rossz, csak épp...valami hiányzik.

Emberi mértékkel mérhetetlen álmossággal küszködöm. Közeledik a hét vége. A munka áll. Áll bizony, mert megint elutasítottak. Nem leszek nagykövet. Bár személyes üzenetként azt kaptam válaszul, hogy nagyon impresszív az életrajzom, a jelentkezési íven adott válaszok pedig igazán a topra emeltek. Mindenképp jelentkezzem jövöre. Csakhogy jövöre már nem leszek itt.

Címkék: avemaria

A bejegyzés trackback címe:

https://talicska.blog.hu/api/trackback/id/tr172489494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása