Lö Panik

 2010.08.21. 09:31

"Az ismeretlentöl mindig felünk, aggódunk, izgulunk. Ha ez nem lenne, nem is lenne érdekes és hasznos a dolog, csak azok a lépések visznek ELÖRE, amelyek nehezek, a sziklas-szük úton vezetnek, amelytöl mi magunk tartunk, hacsak kicsit is. Tudd, hogy ez igy van jól, ha növekedni akarunk bölcsességben, tudásban és bizony szeretetben is, félelmetes döntéseket kell hoznunk."

Írtam volt ezt kedves jürgen barátomnak mikor Brémába utazott ki tavaly 10 hónapra. Most fordult a kocka és én utazom. És most érzem igazán a félelmetes szó súlyát. Az új emberek, új helyek, új szokások, új élet gondolata nem csak izgalommal töltenek el, hanem bizony félelemmel is. Söt! A tudat, hogy mennyi mindent és mindenkit itthon kell hagynom, megesik, hogy pánikba kerget. Olyan ez, mintha váratlanul hideg, ragasztós kézzel markolásznák a pici szived, nehezebben veszed a levegöt és hirtelen nincs egy ép gondolatod. Összerándul a gyomrod, elmegy az étvágyad, az arcodra kiül a reménytelenség és az ijedelem. Nem vagy másra képes, mint üres tekintettel bámulni magad elé, vagy valakinek az ölelésébe menekülni, hogy ö védjen meg.

Azt hiszem két dolgot tehet ilyenkor az ember. (1) Küzdesz ellene, és próbálod magad meggyözni a dolgok ellenkezöjéröl: minden rendben lesz, nincs semmi amitöl félned kellene, ne ess már pánikba, nem vagy te sajtból!!! És ehhez hasonló gondolatokkal próbálod elhessegetni azt, ami tulajdonképpen belöled fakad. (2) Hagyod. Egyszerüen megengeded magadnak, hogy pánikba ess: gyere csak, idövel úgyis rendbe jövök.

Nekem eme kettes eset lett segedelmemre. (Hehe) A pánik olyasvalami mint egy háló - ha egyszer beleakadsz és kapálózol, csak még jobban belegabalyodsz. Abbahagytam a kétségbeesett kapálózást és azt vettem észre, hogy a szörnyü szorongás mérhetetlen szomorúsággá szelídül. Persze, a szomorúság se egy kellemes dolog, de végre lélegzel, és lassan kitisztul a fejed.

Címkék: utazás változás ílet

A bejegyzés trackback címe:

https://talicska.blog.hu/api/trackback/id/tr22236647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lelawala 2010.08.21. 14:05:59

“When we least expect it, life sets us a challenge to
test our courage and willingness to change; at such a moment, there is
no point in pretending that nothing has happened or in saying that we
are not ready. The challenge will not wait. Life does not look back. A
week is more than enough time for us to decide whether or not to accept
our destiny.”

Lelawala 2010.08.21. 14:11:36

"Isten a bátrak istene! A bátor, aki félelme ellenére dönteni mer. Akit minden lépésekor zaklat az ördög, és akit örökos bizonytalanság gyötör, hogy vajon amit tesz, jól teszi-e"

julicska.talicska 2010.08.21. 19:56:18

@Lelawala: örülök, hogy itt vagy újra, és köszönöm :)

Lelawala 2010.08.21. 20:03:12

örülök, hogy újra irsz!
Aztán a napkrémet ne feledd otthon! :-)

laposfej 2010.08.22. 11:38:38

örülök, hogy újra olvashatlak, s majdnem ugyanazt a cipőt húzzuk fel egyszerre.

kapcsoljlemindent 2010.08.23. 21:36:37

Ez gyönyörű, büszke vagyok rád :) és ne feledd, a légzés mindig kilégzéssel kezdődik - engedd ki a rossz levegőt -, aztán jöhet be a friss új (mert különben szétdurran a tüdőd :)) ezt most nem tudtam szebben megfogalmazni, de remélem, érthető.
Jegyezd meg ezt az "engedem-hadd-jöjjön" hozzáállást, sokszor fog még segíteni :)

jurgen 2010.08.25. 19:11:53

Jó lesz az! Látod, nekem is milyen gyorsan elszaladt az egy év Brémában. Engedd bele magad bátran az "új" életedbe, hogy megtapasztald mindazt, amit meg kell tapasztalnod! Tudod, az Erő Veled van! ;)

julicska.talicska 2010.08.25. 22:16:29

köszönöm a támogatást gyerköcök! Nagyon izgulok, és örülök és félek, és féltek :) de mindenki azt mondja, hogy jó lesz. Remélem is.
süti beállítások módosítása